Opstap locaties

Numansdorp
Straatnaam: Fortlaan 10 
Op de kruising van Molendijk en Voorstraat vind u restaurant “Het Schippershuis”. Aan de overkant van het terras is de haven van Numansdorp, De haven laat u rechts liggen en links kunt u een weg inslaan, deze gaat beneden langs de dijk naar Fort Buitensluis. In de eerst volgende bocht gaat u rechtsaf de Fortlaan in, daar staat een bord 'Fort Buitensluis' Voor het het hek van het Fort rechtsaf vind u de steiger van veerdienst Anna. https://www.google.com/maps/place/Fortlaan+10,+3281+KA+Numansdorp/@51.7164395,4.4359511,15.53z/data=!4m5!3m4!1s0x47c4397b62088d0f:0xb50c86b6b9e2e952!8m2!3d51.7166612!4d4.4395299

Bezienswaardigheden:
Numansdorp ligt in de prachtige Hoeksche Waard. Dit eiland kenmerkt zicht door zijn prachtige vergezichten, beboomde dijken en in oude glorie herstelde kreken...Uitermate geschikt om te wandelen of te etsen. In Numansdorp kunt u op het terras tegenover de dorpshaven bijkomen van een etstocht of uw plannen voor die dag bepalen. In de directe nabijheid van Numansdorp bevindt zich Fort Buitensluis. In 1793 werd een aarden fort aangelegd om de scheepvaart tussen het Volkerak en het Hollandsch Diep in de gaten te houden. In 1915 werd het fort versterkt met gewapend beton. Fort Buitensluis maakt deel uit van de Zuiderwaterlinie.

Willemstad
Straatnaam: Benedenkade
Bij rotonde kruising Lantaarndijk/Benedenkade naast bunkerschip van rma Hellemons komende vanaf het Volkerak sluizencomplex over de Hellegatse weg gaat deze vanzelf over in de Lantaarndijk. Aan het einde van de dijk komt u vanzelf bij de kruising/rotonde Lantaarndijk/Benedenkade. Komt u vanaf een andere kant houd u Willemstad bordjes centrum aan, vanzelf komt u dan bij de haven. Deze kade is dan ook direct de Benedenkade. Deze volgt u richting Lantaarndijk en zo komt u dan bij de kruising Benedenkade/Lantaarndijk, waar de opstaplocatie is.

Bezienswaardigheden:
Willemstad is één van de twee vestingsteden in de gemeente Moerdijk en is gelegen daar waar het Volkerak en het Hollandsch Diep elkaar ontmoeten. Ontdek Willemstad en haar schitterende omgeving en maak een wandeling over de stadswallen en door het stadje. Of breng een bezoek aan het heemkundig museum in het Mauritshuis, het voormalige jachtslot van prins Maurits uit 1623. Om de dag af te sluiten kunt u voor een hapje en een drankje terecht in één van de vele gezellige eetgelegenheden. Kortom, een bezoek aan Willemstad is zeker de moeite waard!